Verslag van de presentatie van de Vogelatlas van Amsterdam

Op donderdag 29 september 2022 werd in een volle congreszaal van de gemeente aan de Voormalige Stadstimmertuin de nieuwe Vogelatlas van Amsterdam ten doop gehouden. Frank van Groen presenteerde de vrucht van het door hem gedragen project, een prachtig boek dat door de medewerking van zo’n honderdvijftig verschillende mensen uitgegeven kon worden. Wethouder Zita Pels kreeg het eerste exemplaar overhandigd.

Frank van Groen vertelde over het ontstaan van de Atlas, Koen Wonders presenteerde een quiz (Frank trouwens ook: een kleine quiz in zelf geproduceerde vogelgeluiden) en stadsecoloog in ruste Remco Daalder gaf een onderhoudende lezing over zijn werkzaamheden, verlucht door zelfgemaakte foto’s die geen van alle de Atlas hebben gehaald. Daarna kwam het grote moment: de Vogelatlas kon aangeschaft worden! Eventueel gesigneerd door een aantal medewerkers. Tijdens de gezellige borrel hebben veel mensen elkaar nog gesproken voordat ze met hun schat huiswaarts keerden.

Op woensdag 5 oktober zijn de leden van de VWGA die niet aanwezig konden zijn uitgenodigd om tijdens een inloopavond de Vogelatlas aan te schaffen, op onze normale stek aan de Eerste Helmersstraat 106M, van 19:30 tot 22:30. Komt allen om dit mooie boek te kopen: ledenprijs is 24,90 (een korting van 10 euro op de boekhandelprijs), en mensen die meegewerkt hebben betalen maar een tientje.

Dit bericht is geplaatst in verslagen, wetenswaardig. Bookmark de permalink.